Alkutervehdyksiä ja hampparin täytteitä

Siitä onkin aikaa, kun olen näitä tällaisia aloitustekstejä kirjoitellut. Olen ylläpitänyt jonkinlaista blogia vuodesta 2012, ja edellisen kerran vuonna 2017 oli esittelytekstin aika. Silloin siirryin bloggaamaan Kalevalle ja nyt, kolme vuotta myöhemmin, siirryn sieltä pois. Aika aikaa kutakin, vai mitä?

Suurin osa teistä on varmasti vanhoja tuttuja. Moi! Jotkut saattavat olla uusia tuttavuuksia. Moi teillekin! Tutustutaan:

Olen Jessi, 23-vuotias äikänopettaja Oulusta. Olen ehtinyt olla töissä ammatillisessa opetuksessa ja Oulun yliopistolla, mutta juuri nyt odottelen itselleni töitä. Virasta haaveilen, mutta sitä haaveilua luultavasti jatkuukin vielä vuosia. Siinä olen kovin onnekas, että vaikka opetustyötä ei tällä tavalla kesän korvilla olekaan tarjolla, olen voinut työllistää itseni muilla tavoin. Olen käsityöläinen, ja yritystoimintani kattaa kaikenlaista pientä tilpehööriä. Tatuointejakin osaan tehdä, vaikkakin sillä alalla harjoitus jatkuu luultavasti loppuiän. Pystynpä hyötymään opinnoistanikin, mitä yrittäjyyteen tulee: kielenhuollan ja oikoluen tekstejä mielelläni.

Loppumaton tiedonjano ja tursuileva luovuus ovat melko merkittäviä piirteitä itsessäni. Ne ovat voimia, jotka ovat elämässäni ajaneet minua tekemään monia asioita – esimerkiksi kirjoittamaan blogia. Tahdon vaikuttaa asioihin. Opetustyössä onneksi saan päivittäin tunteen siitä, että tekemisilläni on väliä.

Opettajana olen teatraalinen, suurieleinen, kovaääninen ja intohimoinen. Opettaja-Jessi on kuin kohosteinen versio arki-Jessistä. Itsensä tekeminen karismaattiseksi on tehokas työkalu, mitä luokan mielenkiinnon ylläpitämiseen tulee. Väitän olevani luokassa kiinnostavamman oloinen henkilö kuin vapaa-ajallani. Vapaalla olen nuhjuinen, hiljainen ja omissa ajatuksissani. Sellaista taitaa olla kaikkien elämä, roolien vaihtelua ja niillä leikkimistä.

Visuaalisuus ohjaa elämääni voimakkaasti. Valokuvaan, kiertelen kirppareilla hakemassa tyyliini kulmakiviä ja nautin laittautumisesta. Pidän minimalistisen elämäntavan ajatuksesta, ja olen viime vuosina oppinut karsimaan kulutuksesta paljonkin. Rahani menevät kierrätysmuotiin, taiteeseen ja palveluihin. Ennen leikkasin ja värjäsin tukkani itse, mutta nykyään maksan mieluusti siitä, että ammattilainen tekee hiuksilleni sen, mihin en itse pysty ja vielä hieroo päänahankin kaiken päälle. Pidän mukavuuksista, mutta olen silti luonteeltani enemmän askeetti.

Olen tasapainoinen sekoitus vitsikästä ja vakavaa. Harrastan stand up -komiikkaa, mutta toisaalta poliittinen vaikuttaminenkin on minulle tärkeää. Viihdytän ja valistan. Toistaiseksi kuitenkin sosiaalisessa mediassa maailman epäkohdista ruikuttaminen on riittänyt minulle. Kansanedustajan työ on luultavasti maailman epäkiitollisinta hommaa.

Tulevaisuudessa aion asua joko viihtyisässä taajamassa tai rehdisti maaseudulla. Haluan perustaa perheen ja kirjoittaa kirjan. Aion selvittää, kumpi on lopullinen kohtaloni: olla pitkätukkainen vai rokata polkkaa. Välimuodot eivät käy. Hyvin kaukana tulevaisuudessa haluan olla mummo, jolla on kaunis puutarha ja rivot sanonnat. Lähitulevaisuudessa aion lukea opetushallintoa kankut hiessä, koska tavoittelen itselleni rehtorin titteliä. Nyt ajattelin mennä syömään hampurilaista. Täytteenä siellä on naudanlihapihvi, salaatinlehti, cheddarjuusto ja monta tomaattisiivua. Majoneesia ei, koska se on hirveää. Ketsuppia ei, koska sekin on hirveää. Suolakurkkua ei, syyt edellä. Kerroin tämän, koska mielestäni hampparin täytteet kertovat paljon ihmisestä. Täytteiltäni olen niin tavanomainen, että se on jo erikoista.

Vanhoja kirjoituksiani löydät täältä.

One thought on “Alkutervehdyksiä ja hampparin täytteitä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: